Резервирай
Общи условия

Общи условия

Общи условия за онлайн резервации на сайта на х-л Арапя Ризорт 3***

РЕЗЕРВАЦИИ И НАСТАНЯВАНЕ
Арапя Ризорт или наричан за по-кратко “Хотел”  се задължава да осигури ползването на услугите, заявени и платени от клиента по онлайн резервация, в пълното им количество и качество според предоставените от клиента чрез бланката за резервация данни за: име на клиента, период, брой нощувки, брой възрастни и деца /брой и години/, цена за нощувка. Клиентът носи отговорност за неправилно и некоректно подадена информация, и Хотелът си запазва правото да начисли неустойка /наказателна такса/ при настаняване, различно от посоченото, в първоначалната резервация. 

Полето "Допълнителна информация" в бланката за резервация няма задължителен характер за Хотела и всички желания на клиента, попълнени във въпросното поле, ще бъдат удовлетворени само при възможност.

При успешна резервация се изпраща потвърждение за резервация по email, където са посочени всички детайли за резервацията включително цена за резервация и начина за промяна или анулиране на резервацията.

ЦЕНИ И ЗАПЛАЩАНЕ
Цените в интернет страницата на Хотела са в лева (BGN), с включени ДДС . Единствено с цел нагледност и информация, при резервиране сумата може да бъде показана и в други валути. Общата дължима сума от клиента се калкулира автоматично, в зависимост от броя дни, броя възрастни и деца, както и техните години, и от актуалната ценова оферта за съответния период.

При извършване на онлайн резервации с цел гаранция е необходимо да се заплати сумата обявена като депозит в бланката за резервации и в потвърждението за резерваци от общата сума на резервацията в момента на резервирането, чрез дебитна/кредитна карта или най-късно в посочения след резервирането срок по банков път.

В случай на неправилно попълнени детайли от Ваша страна при резервация Ви уведомяваме, че Хотела си запазва правото да изиска допълнително заплащане в деня на настаняване.

Хотелът запазва правото си да променя цените и специалните оферти в интернет страницата си в зависимост от търсенето и наличните към момента свободни места. При вече направени, потвърдени и платени резервации дължимата сума не се променя, независимо от представените нови ценови оферти.

АНУЛАЦИИ И ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИИТЕ
В случай на анулиране, неизползване или промяна на вече платена онлайн резервация от страна на клиента, Хотелът възстановява при поискване заплатената сума, като начислява съответната неустойка, обявена в условията за промяна или анулиране, обявени при резервиране и в потвърждението за резервация, изпратено по email:

При възстановяване на заплатена сума, всички разходи по превода (банкови такси и други) са за сметка на клиента. Възстановяването на суми поради анулация се извършва в 30 дневен период в зависимост от начина на плащане, сумите се възстановяват само и единствено към банковата сметка, от която са получени. Данните за Вашата карта се използват само от банката посредник и не се съхраняват от нас.

Следната политика за анулиране/неявяване се прилага за резервации с дата на настаняване 14+ дни от датата на резервацията:

 • Не се начисляват такси, ако клиентът направи анулации или промени на потвърдени резервации повече от 14 дни преди пристигането. За анулации или промени (имена, продължителност на престоя, дата на настаняване, дата на напускане и т.н.), направени по-малко от 14 дни преди пристигане, се прилага такса от 30%  от общата сума на резервацията.
 • В случай на „неявяване” се прилага такса в размер на 100% от общата стойност на резервацията.
 • В случай на напускане на гост преди резервираната дата за напускане, хотелът ще задържи 100% от стойността на неизползваните услуги.

Следната политика за анулиране/неявяване се прилага за резервации с дата на настаняване до 14 дни, включително от датата на резервацията:

 • Не се начисляват такси, ако клиентът направи анулации или промени на потвърдени резервации повече от 14 дни преди пристигането. За анулации или промени (имена, продължителност на престоя, дата на настаняване, дата на напускане и т.н.), направени по-малко от 14 дни преди пристигане, се прилага такса от 100%  от общата сума на резервацията.
 • В случай на „неявяване” се прилага такса в размер на 100% от общата стойност на резервацията.

ВИДОВЕ ПЛАЩАНИЯ
Разплащането може да се осъществи по 3 различни начина:

1. По електронен път с дебитна или кредитна карта
Приемаме заплащания с карти Visa, Visa Electron, V Pay, MasterCard, MasterCard Electronic или Maestro. При избор на този метод за плащане се отваря платежна страница на обслужващата ни банка (УниКредит Булбанк), където въвеждате данните на Вашата карта. Ако сте регистрирани в схемите за автентикация Verified by VISA или MasterCard SecureCode, се отваря автентикационна страница на вашата банка Издател, където въвеждате паролата си за автентикация. При успешна трансакция на екран се визуализира трансакционна бележка, която разпечатвате или запазвате. 

Данните за вашата карта се използват само от банката посредник и не се съхраняват от нас.

За да ви предпазим от злоупотреба при плащане с вашата Visa или MasterCard карта, ние прилагаме най-добрите практики, препоръчани от международните картови организации:

 • Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка.
 • Автентичността на Вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2).
 • В допълнение, за идентифицирането Ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - Verified by VISA и MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате.

В момента на онлайн резервирането споменатите суми ще бъдат автоматично изтеглени от Вашата карта при приключване на процеса на плащане.

От гледна точка на сигурност максималната сума за плащане с карта е 10 000 лева.

2. Чрез банков трансфер
Плащането на определената сума трябва да се извърши най-късно в посочения след резервирането срок. След осъществяване на плащането е препоръчително да се изпрати копие от платежния документ на Хотела като задължително се впише резервационният номер в основанието за плащане.

3. В брой, на рецепцията на Хотела
При резервации с начална дата на настаняване в следващите 3 дни е препоръчително да се избере плащане в брой на рецепция, за да се ускори процеса на обработка на резервацията.

ВАЖНО!
Ако интернет резервацията не бъде платена в указания срок и при плащане по банков път не е изпратено копие от документа за плащането, Вашата резервация ще бъде автоматично анулирана от резервационната система.

В случай, че сте възпрепятствани да платите сумата за извършена вече онлайн резервация, моля уведомете ни на e-mail: reservation@arapya-resort.com. При неспазване на това условие Хотелът е в правото си да търси отговорност и неустойки за извършени и неплатени резервации.

Моля, адресирайте Вашите въпроси, свързани с онлайн резервации в Хотела до e-mail: reservation@arapya-resort.com , или позвънете на телефон: +359 889 309 390

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ
Приемат се домашни любимци до 2,5 кг., при следните условия:
* Забранено е влизането на територията на ресторанта и лоби бара с домашни любимци.
* Забранено е разхождането на домашните любимци на територията на комплекса.
* При преминаване през общите части на комплекса, стопаните на домашните любимците се задължават да ги носят в ръце или да използват специално предназначена чанта.
* Заплаща се такса почистване в размер на 10 лв. на ден на място в хотела!

ПАРКИНГ - НЕОХРАНЯЕМ
за клиенти на хотела БЕЗПЛАТНО!

ХРАНИ И НАПИТКИ
Забранява се внасянето на храни и напитки по стаите и в ресторанта, освен в случаите на ползване на мини-бар и/или room services.

Изключение прави храна за бебета и малки деца, както и хора със специален режим на хранене.

ТУРИСТИЧЕСКИ ДАНЪК
Всички гости на хотела заплащат туристически данък в размер на 0,7 лв. на ден. Данъка се заплаща на рецепция при настаняване.

ПРОПУСКАТЕЛЕН РЕЖИМ

 1. Настаняването в хотела започва след 14:00 часа, със следобедна закуска, а стаите са с готовност след 15:00 часа. Освобождаването на стаите е до 12:00 часа. До 11:00 часа молим гостите да освободят стаите, комплекса и паркинга на хотела. При неспазване, без предварителна уговорка, се начисляват допълнителни такси.
 2. Комплексът е под денонощна охрана, видеонаблюдение и контролируем достъп на вход и изход.
 3. Контролът по спазването на пропускателния режим се осъществява от Охранител.
 4. Всеки гост може да бъде регистриран след представяне на документ за самоличност.
 5. По време на целия престой гостите следва да носят на ръката гривната, която са получили от Рецепция при настаняване. Забранено е отдаването на гривната на други лица.
 6. Воденето на външни лица в Комплекса става след регистрацията им на Рецепция.
 7. Не се допуска влизането на гости в служебните помещения.
 8. Забранено е внасянето на оръжие, леснозапалими и взривни предмети.
 9. Ръководството на Комплекса не носи отговорност за лични вещи и ценности, оставени без надзор от гостите или такива, които не са депозирани на рецепция.

Фирмени данни:
ЕВРОГРЕЙД БГ ЕООД
МОЛ: Александър Тодоров
Адрес:  София,ул.Момин Кладенец 1
ЕИK: 131220682
Управител: +359 886050318